Termék visszaküldése

AZ ÁRU VISSZAKÜLDÉSE 14 NAPON BELÜL

Ha Ön fogyasztó, a Polgári Törvénykönyv (89/2012. sz. törvény) 1829. §-a szerint jogosult a megvásárolt árut indoklás nélkül visszaküldeni, az áru átvételétől számított 14 naptári napon belül. . Ön is jogosult az interneten keresztüli rendelés leadására, személyes átvétellel az egyik hagyományos üzletünkben.


Ha Ön nem fogyasztó, azaz vállalkozása vagy vállalkozási tevékenysége keretében vásárol árut (amit a vásárlási bizonylaton szereplő azonosító szám száma dönt), nincs elállási joga, mivel a törvény nem biztosítják ezt a lehetőséget.

HOL ÉS HOGYAN KELL VISSZAKÜLDENI AZ ÁRUT

Az áru visszaküldésének jogát írásban gyakorolhatja a szerződéstől való elállással és az árunak a számlán feltüntetett címre történő elküldésével.

Kérjük, hogy a visszaküldött árut jól csomagolja be, hogy szállítás közben ne sérüljön meg.

Kérjük, lehetőség szerint állítsa vissza az árut az eredeti állapotába, hogy elkerülje a visszatérítés esetleges csökkentését az áru eredeti állapotának helyreállítása során felmerült költségekkel.

Az áruért járó pénzt a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb a szerződéstől való elállástól számított 14 napon belül, de legkésőbb a visszaküldött áru reklamációs osztályunkra történő visszaszállítása előtt (vagy azelőtt, hogy Ön igazolja, hogy a visszaküldött az árut már elküldték nekünk). Ebben az esetben az áru visszaküldésének költsége a vevőt terheli.

Az alábbiakban letölthető a fogyasztó adásvételi szerződéstől való elállásának dokumentum-mintája, amelyet az adataival kitöltve előre vagy az áruval együtt elküld.

JÓ TUDNI

Csomagolás nem szükséges
A csomagolás nem képezi a vásárlás tárgyát, vagy nem része a vásárolt terméknek. Ennek ellenére a WWW.ATAKT.HU jogosult az áru visszaküldésével kapcsolatban ténylegesen felmerült költségek megtérítésére. Ezeket a költségeket mindig egyedileg állapítják meg, és mint ilyeneket, a vevőt terhelik, és beszámítják a visszaküldött áruk összegébe.

Kipróbálhatja az árut
, de nem lehet rajta látható kopás. Az áru felhasználható, de gondolni kell azokra a költségekre, amelyek WWW.ATAKT.HU az áru eredeti állapotának visszaállításával járnak, és melyek kifizetéséhez szükségesek.

Ön elkerüli ezen díjak felszámítását, ha az árut saját maga állítja vissza eredeti állapotába (tisztítás, összeszerelés, megfelelő csomagolás stb.) Az áruk sokféleségére tekintettel a szerződéstől való elállás minden esetét egyedileg kezeljük.

Példa: Az ügyfél megrendel és vásárol egy nyomtatót, otthon üzembe helyezi, fényképet nyomtat, és megállapítja, hogy a nyomtató nem felel meg a követelményeknek. Ő azonban már használta, és elindította a vele szállított tintát. Semmi sem vész el, a felhasználás nem szünteti meg a szerződéstől való elállási jogot, de az elfogyasztott anyagért a fogyasztónak kell fizetnie.

A 14 napos határidő betartása
A határidő betartásához a szerződéstől való elállási nyilatkozat megküldésének időpontja az irányadó. . Fenntartottnak minősül tehát az elállási határidő, ha a fogyasztó az elállás során értesítést küld a kereskedőnek, hogy eláll a szerződéstől.

Az elállási időszak munkanapok helyett 14 naptári napig tart, és az áru fogyasztó általi átvételét követő következő naptári napon kezdődik.(pl. ha a vásárló pénteken veszi át az árut, akkor az elállási határidőt szombattól számítjuk).

A szerződéstől való elállást elektronikus úton is elküldheti az info@msbox.cz

email címre. Az elállás elküldését követően a lehető legrövidebb időn belül át kell adnia részünkre a megvásárolt árut. Ebben az esetben nincs joga megtéríteni az áru szállításával kapcsolatos szükséges költségeket az eladónak.

MILYEN DOKUMENTUMOKAT KELL CSATOLNI?

Javasoljuk, hogy a visszaküldött áruhoz mindig csatoljon egy dokumentumot, amely igazolja, hogy az árut tőlünk vásárolta, és megkönnyíti az áru és az igény azonosítását.

A legjobb megoldás, ha elküldi a fogyasztó adásvételi szerződéstől való elállási nyilatkozatát és a kapott vásárlási bizonylatot az Ön e-mail címére, ill. közvetlenül az áruval együtt. Alább letöltheti a fogyasztó adásvételi szerződéstől való elállására vonatkozó dokumentummintát.

MILYEN ÁRUKAT EGYÁLTALÁN NEM LEHET VISSZAKÜLDENI?

Különösen a fogyasztó nem állhat el a szerződéstől törvény szerint:

Kivételt képeznek azok az esetek, amikor a szerződéstől való elállás kifejezetten megegyezik.

RÖVID ÁTTEKINTÉS A VÉGÉN

LETÖLTÉS

DOKUMENTUMMINTA - Fogyasztói elállás az adásvételi szerződéstől